• Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale Filarmonica Braşov organizeză astăzi de la ora 19,00 la Sala ?Patria? un Concert Simfonic Extraordinar ce poartă drept  titlu două versuri  din celebra poezie ?Mortua est? a genialului creator:?O rază te-nalţă, un cântec te duce?. Invitat special este unul dintre cei mai iscusiţi rostitori de stihuri din România, marele actor Ion Caramitru, directorul Teatrului ?Naţional? Bucureşti, artistul  care printre alte zeci de poeme interpretează ca nimeni altul ?Luceafărul?.
  • În judeţul Covasna este costisitor multilingvismul. În sistemul de învăţământ asigurarea bilingvismului înseamnă 190 de posturi suplimentare ? a declarat Kiss Imre, inspector şcolar judeţean. Acesta a spus că în şcolile bilingve sunt clase cu efective mici de elevi, iar aceştia necesită circa 70 de posturi suplimentare.
  • Aproape toţi absolvenţii profilului de mecanic auto a Şcolii Profesionale Székely Károly din Miercurea Ciuc îşi găsesc de lucru acasă, dar au fost şi absolvenţi care ulterior au devenit ingineri auto. Elevii clasei de mecanici auto învaţă bazele mecanicii pe o Dacie galbenă fabricată în anul 1985. Motorul acestuia este desfăcut de mai multe ori în fiecare an.
  • Reportaj de la Liceul Teoretic Teglas Gabor din Deva unde învaţă copii maghiari aflaţi în minoritare în tot judeţul Hunedoara. Liceul a fost dotat cu cele mai moderne săli de clasă cu ajutorul statuui ungar, român şi a fundaţiei comitetului de părinţi a liceului. Unitatea de invăţământ asigură desfăşurarea procesului de educaţie de la grădiniţă până la liceu.

Bejegyzés navigáció