Ma dönt a legfelsőbb bíróság a Beke István Attila előzetes letartóztatása ellen benyújtott fellebbezéséről. A december elsején harmincnapos vizsgálati fogságba helyezett kézdivásárhelyi férfit azzal gyanúsította meg a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség, hogy robbantani akart a román nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

Tegnap délután Beke Istvánnal szolidarizáló utcai megmozdulást szerveztek Sepsiszentgyörgyön. A tiltakozó akción a vártnál jóval kevesebben, alig kétszázan vettek részt. A maszol.ro szerint a tegnapi közhangulat alakulásához az is hozzájárult, hogy a Székely Hírmondó napilap hétfőn interjút közölt Hodor Istvánnal, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik helyi tagjával, aki elismerte, hogy egy októberi baráti beszélgetésen valóban szóba került egy játékbomba beszerzése a hétvégenként közösen űzött airsoft sportjátékhoz, és akkor valaki azt is felvetette, hogy ezzel a játékbombával akár december elsején is robbanthatnának egyet.

A nyilatkozó szerint azonban csak viccről volt szó. A tiltakozó akciót a következő napokban is megismétlik, Sepsiszentgyörgy főterén gyülekeznek naponta 16 órakor.