Kitiltotta az orosz légügyi hatóság az egyiptomi állami légitársaság repülőgépeit Oroszországból. Az orosz légügyi hatóság tegnap táviratban közölte a moszkvai Domogyedovo repülőtérrel, hogy mától nem fogadhatja az EgyptAir gépeit. Az orosz hatóság nem tett közzé nyilatkozatot a járatok kitiltásának okáról, a Reuters hírügynökség kérdésére pedig elhárította az indoklást.

Mindenesetre hírügynökségek felhívják a figyelmet: a tiltásra azt követően került sor, hogy Vlagyimir Putyin elnök úgy döntött, az október 31-i tragédia után – amelynek során egy orosz utasszállító repülőgép 224 utassal a fedélzetén lezuhant Egyiptomban – felfüggeszti az Egyiptomba induló valamennyi orosz járatot.

Az egyiptomi polgári légügyi miniszter, Hoszám Kamál közölte: országát hivatalosan nem tájékoztatták az EgyptAir járatainak mától érvényes törléséről. Az egyiptomi légitársaság folytatja menetrend szerinti járatait a moszkvai Domogyedovo repülőtérre, egészen addig, amíg a cég nem kap hivatalos értesítést a repülési tilalomról.