Az RMDSZ kezdeményezésére a parlament elfogadta azt a törvényt, amely Romániában is a Magyar Nyelv Napjává nyilvánította november 13-át. A jogszabályt Klaus Johannis államfő szerdán hirdetette ki. Így ma az ország magyarlakta településein különböző kulturális programokkal ünneplik meg a magyar nyelv napját. A törvény értelmében ma a közmédia is ünnepre hangoló műsorokat sugározhat. Ma délután 6 órától közönségtalálkozó lesz a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban . A rendezvényen a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár kiemelt magyarországi meghívottjai – Tompa Andrea, Györe Balázs, Krusovszky Dénes és Papp Sándor Zsigmond – vesznek részt.

Kovásznán, a Művelődési Központban ugyancsak ma délután 6 órától a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Diákszínpada előadja Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című komikus eposzát.

Bukarestben a Református Egyházközség tanácstermében vasárnap délelőtt 10 órától Nagy Éva, a Magyar Tudományos Akadémia külső köztestületi tagja tart előadást ?Édes anyanyelvünk ? Erős várunk a nyelv? címmel.

Kolozsváron az Apáczai Csere János Elméleti Gimnáziumban ma este hat órától Lőrincze Lajos nyelvészre emlékeznek.