Amerikai tisztségviselőktől származó legfrissebb információk szerint az Iszlám Állam tagjai által telepített bomba miatt robbanhatott fel a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító ? idézte a CNN-t az Index.

A fedélzeten tartózkodó 224 ember közül egy sem élte túl. Indulás után nem sokkal a pilóta le akart szállni. A térségben erős Iszlám Állam magára vállalta a történteket, de ez még nem jelenti azt, hogy valóban miattuk zuhant le a gép.
A fekete doboz adatai alapján az már teljesen biztos, hogy történt robbanás a gép hajtóművében, de most már több amerikai forrás szerint is az Iszlám Államhoz vezetnek a nyomok.

Az amerikai hírszerzők úgy tudják, a Sínai-félsziget környékén ebben az időben történtek más gyanús cselekmények, amik terrortámadásra utalnak. Erre a következtetésre Iszlám Állam-tagok üzeneteinek vizsgálatából jutottak.  „Rendkívül nagy a valószínűsége, hogy egy csomagban elrejtett robbanószerkezet okozta a robbanást” ? tudta meg a CNN az ügyet jól ismerő kormányhivatalnoktól.

A CNN szerint az amerikai hírszerzésnek arra vonatkozóan is van információja, hogy a Sarm-es-Sejk-i repülőtéren valaki segíthetett a bomba fedélzetre juttatásában.