Ismét orosz, cseh és lengyel egyetemek taroltak a Quacquarelli Symonds kelet-európai és közép ázsiai egyetemi rangsorában. A 2015/16-os év listája ma hajnaltól nyilvános. A TOP 10-ben idén sincs sem romániai, sem magyarországi egyetem. Az itthoni felsőoktatási intézmények közül a Bukaresti Tudományegyetem szerepelt a legjobban, a 36. helyre sorolták. Az első száz helyezett között került a listára a kolozsvári Babes-Bolyai, a jászvásári Alexandru Ioan Cuza, a Temesvári Nyugati Tudományegyetem, valamint az ugyancsak jászvásári Gheorghe Asachi Műszaki Egyetem.

A magyar felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt, a 13. helyre került. A budapesti Eötvös Loránt Tudományegyetem a 16. lett.

A 2015/16-os, 150-es régiós rangsort a Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem vezeti, akárcsak a tavalyit. A második helyre is orosz intézmény a Novoszibirszki Állami Egyetem került, a harmadikra pedig a tavalyi második helyezett, a prágai Károlyi Egyetem. A Varsói Egyetem a hatodik, a Jagello Egyetem a hetedik.

A Quacquarelli Symonds friss listáját ma mutatják be Törökországban, az isztambuli Boszporusz Egyetemen.