• Managerul spitalului judeţean de urgenţă ?Dr. Fogolyan Kristof? din Sfântu Gheorghe a declarat că, în momentul de faţă, spitalul nu are posibilitatea să plătească cei 25% promişi angajaţilor din sistemul sanitar în luna august de către Guvern. Potrivit declaraţiilor făcute de Andras Nagy Robert, se speră la o suplimentare de buget la sfârşitul acestei luni, din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
  • Oraşul Sinaia a fost desemnat câştigătorul celei de-a treia ediţie a concursului ?Oraşul Reciclării?, desfăşurat în perioada 1 ianuarie ? 30 iunie 2015, sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi al Ministerului Mediului Apelor si Pădurilor, realizat în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România, Primăria Municipiului Bucureşti şi Institutul pentru Politici Publice. Municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc  au reuşit să colecteze selectiv, anul acesta, cele mai multe deşeuri de ambalaje per locuitor, alături de  alte 6 oraşe  din ţară – Aiud, Miercurea Ciuc, Zalău, Gura Humorului, Fălticeni şi Vaslui – potrivit informaţiilor furnizate de site-ul oficial al Eco-Rom Ambalaje.
  • Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada 19 – 23 octombrie, evenimentul ?Ziua Armatei României în şcoli?. Echipe formate din militari de la toate categoriile de forţe, elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ militar şi reprezentanţi ai birourilor informare-recrutare vor prezenta importanţa Zilei Armatei României (25 oct.), misiunile militarilor şi modalitatea de accedere la cariera militară, elevilor din şapte colegii naţionale şi licee din Bucureşti şi aproximativ 80 de instituţii civile de învăţământ din ţară.
  • Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în parteneriat cu Comisia de la Veneţia, organizează în zilele de 19 şi 20 octombrie, seminarul internaţional cu tema ?Codificarea Dreptului Electoral? ? ora 9:00, la Phoenicia Grand Hotel, sala Bucureşti. Preşedintele onorific al Comisiei de la Veneţia, Peter Paczolay, care este şi judecător la Curtea Constituţională a Ungariei, va susţine o prezentare privind principiul stabilităţii legii electorale.

Bejegyzés navigáció