• Corespondenta despre spectacolul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj Napoca, intitulat ?Cel care inchide noaptea? (in regia Nonei Ciobanu), care a participat ieri seara la Teatrul Nottara in cadrul Festivalului FEST in pe Bulevard.
  • Ungaria este angajată şi deschisă în ceea ce priveşte punerea în ordine a relaţiilor cu România, afirmă într-un comunicat Ministerul de Externe de la Budapesta. Precizările au fost făcute după ce ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat miercuri, într-o emisiune televizată, că în relaţiile bilaterale este nevoie de abordări de tip cooperare şi de tip consensual, şi nu de tip unilateral, care nu duc la soluţii durabile.
  • Intre 17-21 octombrie 2015 are loc, in Bucureşti, cea de-a treia ediţie a competiţiei ALT Concurs Naţional de Coregrafie. Din Ungaria va fi invitata dansatoarea si coregrafa Márta Ladjánszki cu un spectacol de coregrafie contemporană, intitulat ?UNTITLED – a mediation in one act?. Márta Ladjánszki este interesată de studiul corpului şi experimentarea limitelor sale fizice, mixul dintre muzică şi coregrafie, utilizând de multe ori muzică live în spectacolele ei.
  • Cele mai bune produc?ii cinematografice germane vor fi prezentate la cea de a X-a edi?ie a Zilelor Filmului German în perioada 16 – 22 octombrie, organizată anual de Goethe-Institut Bucureşti, la Cinema Studio.
  • Ziua Internaţională a Alimentaţiei – o zi care să contribuie la sporirea solidarităţii în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei; este marcată din 1981.
  • Premierul ungar, Viktor Orbán, a anunţat că va decide ce măsuri va lua în privinţa graniţei ungare cu Croaţia. Anunţul a fost făcut în urma discuţiilor cu liderii europeni pe marginea crizei migranţilor.
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Fenomene? va fi realizata de Stanik István

Bejegyzés navigáció