Victor Ponta miniszterelnök október elsejei hatállyal leváltotta tisztségéből Laczikó Enikőt, a kormány kisebbségi kapcsolatokért felelős államtitkárát. A hivatalos közlönyben csütörtökön megjelent miniszterelnöki rendelet szerint az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalát ezentúl Amet Aledin korábbi helyettes államtitkár, a tatár kisebbség képviselője vezeti, Laczikó Enikő pedig helyettes államtitkárként folytatja munkáját a miniszterelnöknek közvetlenül alárendelt hivatalban.

A kormány tegnap este a honlapján közölt pontosításban hamisnak minősítette azt az állítást, hogy Laczikó Enikőt leváltották volna a tisztségéből. ?Nincsen szó leváltásról, csupán egy tisztségcseréről az intézményen belül. Laczikó Enikő a hivatal alelnöki tisztségébe került? ? idézi az MTI a kormány közleményét.

Kovács Péter, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke a szövetség hírlevelében közölt nyilatkozatában azzal hozta összefüggésbe az intézkedést, hogy az RMDSZ kedden megszavazta a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a Parlamentben.