A tanfolyam az Egész életen át tartó tanulás ? Leonardo da Vinci program keretében zajlik. Az Európai Unió felismerte, hogy a jelenlegi erőfeszítésekkel a tagállamok 2020-ig nem érik el a 20-20-20-as célkitűzéseket, ezért a közeljövőben nagy hangsúlyt fognak fektetni az úgynevezett közel nulla energiaigényű épületekre, amelyekhez minőségi és szakszerű kivitelezés szükséges.

A program keretében két ingyenes passzívház-kivitelező képzést tartanak október folyamán a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolában. Az első elméleti, illetve gyakorlati képzésre 2015. október 9-11. között kerül sor. Október 23-25 között lesz a második képzés, amelyen főként a már meglévő épületek energetikai felújításával foglalkoznak.

A román és magyar nyelven tartott képzésekre szakmai tapaszatalattal és/vagy szakirányú végzettséggel rendelkezők (különösen kőművesek, ácsok/asztalosok, szigetelő szakmunkások, felületképző és burkoló szakmunkások, valamint fűtés- és villanyszerelők) jelentkezését várják.

A jelentkezési határidő az első képzésre 2015. október 5., a második képzésre pedig 2015. október 19. A résztvevőket a jelentkezés sorrendjében választják ki.

Jelentkezni lehet az office@asociatiacasapasiva.ro elektronikus levélcímen. További információk kérhetők a 0740321371-es illetve 0723-607759-es telefonszámon.