Hétvégén a Szatmár megyei Nagykárolyban tartotta díjkiosztással egybekötött éves közgyűlését a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. A közgyűlésen a testület elfogadta az újságírók etikai kódexét. Az idei összejövetelen nem kizárólag szakmai előadások voltak, hanem olyan témákat érintettek, mint például az egészségügy, a gyógyturizmus, a kultúrdiplomácia vagy a stresszkezelés. Rácz Évát a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnökét hallják.

Az újságírók tanácskozásának utolsó mozzanata a Károlyi-kastély lovagtermében tartott ünnepélyes díjkiosztás volt. Idén öten vehettek át kitüntetést. A MÚRE nívódíját Tököli Magdolna, a Bihari Napló napilap főszerkesztő-helyettese kapta, kitartó, megbízható munkájáért.

MÚRE oklevelet vehetett át Farkas-Ráduly Melánia a Nőileg munkatársa és Gergely Erika a Hargita Népe munkatársa, a Szövegkovács  nyelvőrző blog két ötletgazdája és működtetője. A kitüntetésről Farkas-Ráduly Melániát kérdeztem.

A maszol.ro portál csapata nem jelent meg a díjkiosztó ünnepségen, őket a portál megújításáért díjazta a szakmai testület. Az elismerést a maszol.ro nevében Ambrus Attila vette át.

A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének igazgató tanácsa két dicséretet is kiosztott, egyiket kolléganőnknek, Benedek Csillának a Natúra stúdió című műsoráért.

Ugyancsak dicsérettel ismerte el a MÚRE a Marosvásárhelyi Rádió magyar adásában elhangzó gasztro-műsor szerkesztőjének, Molnár Ildikónak a munkáját.