Ma hajnalban megérkeztek az első, migránsokkal teli buszok a szerb-horvát határ mellett fekvő Sidbe, ami az első jele annak, hogy a szigorított magyar határvédelem miatt megváltozhat a migránsok útvonala. A szerbiai közszolgálati televízió jelentése szerint a bevándorlókat korábban Belgrád és a magyar határ felé szállító busztársaságok felismerték az új helyzetet, és új járatokat indítottak a vajdasági Sid felé. Itt egy volt gyermekkórházat alakítottak át ideiglenes befogadóközponttá, ahol a migránsok megpihenhetnek, majd rövid időn belül továbbindulhatnak Horvátországba.

Az M1 csatorna tudósítója ugyanakkor ma reggel arról számolt be, hogy a buszok már nemcsak Sid felé tartanak, hanem a szintén a szerb-horvát határon fekvő, vajdasági Zombor felé is.

Az N1 horvát hírcsatorna pedig azt közölte, hogy Horvátországon keresztül vezető új útvonalat javasoló térképeket osztanak az illegális bevándorlóknak Macedóniában. Az Avoid Hungary – Migration news (Kerüljétek el Magyarországot – Migrációs hírek) elnevezésű Facebook-csoport alternatív útvonalakat tartalmazó térképeket készített, és ezeket szórólap formájában is osztogatják a migránsoknak. A horvát hírcsatorna arról is beszámolt, hogy az első migránscsoport már ma reggel nyolc órakor megérkezett a horvátországi Tovarnikba. Zoran Milanovic belügyminiszter szerint mindenkit regisztrálnak, és aki nem hajlandó alávetni magát az eljárásnak, azt kiutasítják az országból.