Az erre vonatkozó törvénytervezetet visszaküldik a parlamenti szakbizottságokhoz ? jelentette be Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt ideiglenes vezetője.

Többek között eltörölnék azt a lehetőséget, hogy azok a képviselők és szenátorok, akik elérték a nyugdíjkorhatárt, de még aktívak és mandátumukat töltik, nem kaphatnak speciális nyugdíjat.

Azok sem részesülhetnek a speciális juttatásban, akiket jogerősen elítéltek valamilyen korrupciós ügyben. A korlátozás csak azokra vonatkozik, akik parlamenti mandátumuk alatt követtek el visszaélést.

Liviu Dragnea javaslata alapján csak azok kapnának speciális nyugdíjat, akik letöltöttek egy teljes parlamenti mandátumot, a törvénytervezet jelenlegi formája ugyanis már azok számára is biztosítja a nagyobb nyugdíjat, akik legkevesebb 6 hónapig elláttak képviselői vagy szenátori feladatokat.

A speciális nyugdíjakat biztosító jogszabályt június közepén már egyszer megszavazta a parlament, a tervezetet azonban nem hirdette ki az államfő, és kérte ennek újraelemzését.