Elkapták ma azokat az embercsempészeket, akik felelősek lehetnek annak a 71 menekültnek a haláláért, akiket megfullva találtak tegnap az osztrák A4-es autópályán elhagyott hűtőkamionban.

Három bolgár és egy afgán állampolgárt vettek őrizetbe.  Az ügyben mintegy 20 további embert hallgattak ki tanúként – nyilatkozta az MTI-nek Csiszér-Kovács Viktória, a magyar Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az osztrák Kronen Zeitung információi szerint a nyomozás szálai Magyarországra vezettek, de a háttérből valószínűleg románok irányíthatták az embercsempészeket – véli a lap. Az osztrák belügyminisztérium nem erősítette meg a Kronen Zeitung mai információját. A román külügyminisztérium tegnap tagadta ezt. A közlemény szerint egyetlen román állampolgár sem érintett az Ausztriában elhagyott kamion ügyében.

Rendőrségi források szerint a 7,5 tonnás teherautó szerdán, a kora reggeli órákban indult Budapestről, és tegnap kora reggel fedezték fel az A4-es autópályán, a leállósávban, Neusiedl és Parndorf között. A 71 holttestet Bécsbe vitték igazságügyi vizsgálatra.