• Cotidianul Népszabadság citează dezvăluirile făcute de Rise Project potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis a obţinut averea prin înşeleciune şi o parte din aceasta nu a menţionat în declaraţia sa de avere. RISE Project a descoperit o diferen?ă de 115.000 de euro între veniturile din chirii pe care Iohannis le-a consemnat în declara?iile de avere, în perioada 2005-2008, ?i sumele prezente în contractele pe care le-a semnat pentru închirierea proprietă?ilor sale imobiliare.
  • Potrivit unui sondaj de opinie realizat de societatea Kutatópont KFT pe un eşantion reprezentativ de 8000 de persoane, majoritatea tinerilor maghiari cu vârste între 15 şi 29 de ani consideră că viaţa a fost mai bună în timpul socialismului reprezentat de fostul lider comunist Kádár János. ?aptezeci la sută dintre cei intervievaţi au declarat, că s-ar reîntoarce în timp ca să trăiască în socialism.
  • Un copil de 14 ani, care se afla la o stână de vite, a fost atacat de un urs şi a fost internat la Spitalul Municipal din Gheorgheni cu multiple plăgi muşcate. Animalul l-a muşcat mai întâi de coapsa dreaptă şi l-a trântit la pământ, apoi l-a muşcat de femurul stâng. Copilul i-a povestit asistentului de pe ambulanţă că a stat nemişcat, aşa cum citise că se procedează în astfel de situaţii, iar la un moment dat ursul a plecat fără să atace vreuna dintre vite.
  • În cadrul celei de-a II-a sesiuni a examenului de Bacalaureat, are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă.
  • Teatrul Maghiar de Stat ?Csiky Gergely? din Timişoara propune o inedită invitaţie la cină într-o familie de refugiaţi. Producţia ?Trai pe vătrai?, este un spectacol cu păpuşi şi va avea loc în faţa unui public foarte restrâns, de opt spectatori. Prima reprezentaţie va avea loc vineri, în 27 august, iar ultima la 1 septembrie.
  • După 12 ani, Alexandru Dabija regizează din nou la Oradea. Teatrul Regina Maria programează, între 27 august şi 13 septembrie, o microstagiune de vară care va cuprinde opt reprezentaţii, dintre care două pentru copii. Unul dintre spectacole va fi o premieră regizată de Alexandru Dabija. Este vorba despre „Livada de vişini” de Cehov.
  • Aniversare: Actorul Csiky András îmlineşte astăzi 85 de ani. Actorul este membrul Teatrului de Stat in Limba Maghiara din Cluj Napoca din anul 1977. (n. 1930, Odorheiu Secuiesc)

Bejegyzés navigáció