Tagadja a terrorvádakat az Amszterdam és Párizs között közlekedő szuperexpresszen két nappal ezelőtt lövöldöző férfi. Azt mondta, hogy ő csak ki akarta rabolni a vonat utasait ? közölte a vádlottat képviselő ügyvéd. A 26 éves marokkói Ajjúb al-Kazzáni azt is tagadja, hogy elsütötte volna a fegyverét a vonaton.

Az ügyvéd szerint ügyfele megdöbbent, amikor megtudta, hogy többen megsebesültek, és azt mondta, hogy ?nem történt semmi?, ?nem volt lövöldözés?, ?a Kalasnyikov gépkarabély nem működött?, ?őt pedig azonnal legyűrték?.

A spanyol titkosszolgálat egyik munkatársa ugyanakkor azt közölte, hogy a férfi tavaly májusban Törökországon keresztül Szíriába utazott, ahol sajtóhírek szerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet egyik táborában kiképzést kaphatott.

Az expresszen lövöldöző férfi lefegyverzői egyébként ma francia becsületrendet kaptak. A magas állami kitüntetést Francois Hollande francia államfő adományozta a négy férfinak – három amerikai és egy brit állampolgárnak- akik ártalmatlanná tették a merénylőt.