A parlament őszi ülésszakának prioritásairól, többek között az adótörvénykönyvről egyeztetett ma délelőtt Klaus Johannis államfő Victor Ponta miniszterelnökkel – adta hírül az Államelnöki Hivatal.

A Hotnews hírportál szerint a Cotroceni Palotában megtartott találkozón részt vett Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettes, a Románia Haladásáért Országos Szövetség elnöke is, aki holnap szintén jelen lesz a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberáslis Párt adótörvénykönyvről folytatandó tárgyalásain.

A parlament jövő hétfőn, augusztus 24-én rendkívüli ülésen szavaz az adótörvénykönyvről. Mint ismert, Klaus Johannis államfő, azzal az indoklással küldte vissza júliusban felülvizsgálatra a jogszabályt a parlamentnek, hogy csak olyan adócsökkentési intézkedéseket támogat, amelyeknek az állami költségvetésre gyakorolt hatása előrejelezhető. A június végén nagy többséggel ? így az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt által is – megszavazott új adótörvénykönyv értelmében jövő évtől 24-ről 19 százalékra csökkenne az általános forgalmi adó.