În cadrul sesiunii iunie ? iulie a examenului de Bacalaureat, are loc afişarea rezultatelor finale.

Asociaţia Pro Democraţia ? Club Craiova, în parteneriat cu Fundaţia Orizont, organizează dezbaterea publică cu tema ?Pericolul nuclear de la Kozloduy?. Guvernul bulgar vrea să extindă durata de funcţionare cu cel puţin 30 de ani a celor două reactoare nucleare de fabricaţie sovietică, în scopul de a evita o altă creştere a preţului la energie, după ce protestele faţă de facturile mari la utilităţi au condus la înlăturarea de la putere a primului guvern al lui Boiko Borisov, în 2013.

Judeţele Harghita şi Covasna sunt codaşe la numărul intreprinderilor mici şi mijlocii, potrivit datelor provenite de la Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM. Potrivit unei situatii valabile in anul 2013, cea mai slaba astfel de activitate de afaceri se regaseste in 9 judete, fiecare dintre acestea reunind mai putin de 1% dintre IMM-urile din tara: Botosani, Vaslui, Tulcea, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Mehedinti, Covasna si Salaj.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor, a condamnat, joi, gestul extremistului Csibi Barna de a rupe un drapel al României la o manifestare care a avut loc în Ungaria, arătând că atunci când un simbol este distrus sau batjocorit, gestul este de condamnat şi intră în domeniul penibilului, pentru că alimenteaza tensiuni între naţiuni sau grupuri etnice.

Romania se angajeaza să accepte aproape două mii de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, au declarat, în exclusivitate pentru Europa FM, mai multe surse oficiale. Autorităţile de la Bucureşti au înaintat deja oferta la Secretariatul General al Consiliului European. În funcţie de ofertele înaintate şi de alte state ale Uniunii Europene, transferul ar putea fi făcut în câteva luni.

Landurile estice ale Germaniei s-at putea confrunta cu o lipsă acută de muncitori calificaţi, din cauza numprului mare de pensionnări şi reticenţa sau chiar xenofobia manifestată faţă de lucrătorii străini. Potrivit unui raport realizat de Institutul de cercetări economice din Köln, deja ar fi nevoie de 137.100 de lucrători calificaţi în domeniul ştiinţelor naturale sau tehnicii.

Bejegyzés navigáció