• Aproximativ 200 de tineri maghiari din România participă, de astăzi până sâmbătă, la Izvoru Mureşului, la tradiţionala Tabăra de vară a UDMR intitulată ‘Tineretul şi Uniunea Europeană’, care a ajuns la a XII-a ediţie.
  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria, că Inspectoratul de Meteorologie ungar a prelungit avertizarea meteorologică de caniculă cod roşu, emisă pentru ziua de luni, până inclusiv astăzi, când temperaturile medii ale zilei vor atinge valori de 28-30 grade Celsius, în mai multe localităţi din ţară, iar temperaturile maxime vor atinge valorile de 38-39 grade Celsius.
  • Salvamontiştii harghiteni avertizează în legătură cu riscul înmulţirii cazurilor de muşcături de vipere, în condiţiile în care vremea este din ce în ce mai caldă, iar aceste reptile sunt tot mai prezente în zonele montane.
  • Proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare centralizat al municipiului Oradea se află în stare avansată de implementare, schimbarea magistralelor având loc în procent de 82,5%, în cel mai mare proiect cu finanţare europeană din ţară de acest gen. Termenul contractual este de 30 luni din martie 2014. Mircea Mălan, viceprimarul municipiului promite că vor termina cu un an mai repede, adică în decembrie 2015.
  • Briefing de presă susţinut de Kinga Daradics, CEO&Country Chairman MOL România (ora 10:00, la Restaurantul Barrio din Bucureşti).
  • Timişoara: ?Festivalul Inimilor? ? o sărbătoare a folclorului mondial, ediţia a XXVI-a ? la Teatrul de Vară (8 ? 12 iulie)
  • În anul 1869 (8 iulie) a fost inaugurată la Timişoara prima linie de tramvai cu cai din ţară, de 6 kilometri lungime. Astfel, Timişoara devenea al cincilea oraş din lume care folosea tramvaiele ca mijloc de transport în comun.
  • Parlamentul ungar a adoptat proiectul de lege privind simplificarea procedurilor referitoare la imigranţi. Legea reglementează şi problema despăgubirilor acordate proprietarilor imobilelor situate de-a lungul frontierei închise. Scopul modificării legii este ca refugiaţii reali să poată fi acceptaţi cât mai urgent, iar imigranţii din motive economice să poată fi expulzaţi cât mai repede.
  • Astăzi se marchează 1 an de la lansarea ofensivei israeliene în Gaza, un conflict care a durat 50 de zile.
  • Artă ambientală şi activitateta artiştilor dr. Erőss István artist ambiental din Ungaria (născut în Harghita), profesor universitar, artist plastic distins cu premiul Munkácsy, proponentul noţiunii de artă ambientală, şi  Péter Alpár, artist ambiental din Sf. Gheorghe, fondatorul Atelierului de artă ambientală NAPTelep – asta va fi tema abordată în partea a II-a a emisiunii „Natúra Stúdió”, realizat de Benedek Csilla. Interlocutorii sunt artiştii sus numiţi.

Bejegyzés navigáció