• Parlamentul ungar a aprobat o nouă lege, oferind Parlamentului puterea de a închide graniţele ţării tuturor migranţilor. A aprobat de asemenea construcţia unui gard de sârmă ghimpată înalt de patru metri de-a lungul graniţei cu Serbia, pentru a opri fluxul de persoane. Sute de migranţi trec această graniţă în fiecare zi.
  • Eurodeputatul UDMR Iuliu Winkler a declarat ieri, la Deva, că revenirea la votul pe liste de partid reprezintă o reparaţie a unei ‘greşeli tragice’ pe care România a făcut-o atunci când a fost adoptat sistemul de vot uninominal.
  • Rezultatele examenului de Bacalaureat 2015 vor fi publicate astăzi până la ora 12:00, iar cei care doresc să depună contestaţii o pot face în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00. În zilele de 8 şi 9 iulie urmează să fie soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale Bacalaureat 2015 vor fi afişate în data de 10 iulie
  • Astăzi, la ora 10:00 are loc un briefing al UNICEF în care sunt prezentate date din cel mai recent ?Studiu privind normele sociale care influenţează comportamentele de risc ale adolescenţilor din România 2014? (sediul UNICEF, Bucureşti, Bd. Primăverii nr.48A).
  • Zeci de copii din Harghita îşi petrec vacanţa în natură, alături de salvatorii montani, care-i învaţă cum să se comporte atunci când merg în drumeţii şi ce trebuie să facă dacă sunt puşi în faţa unor situaţii mai speciale. Şeful Serviciului de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat că elevii din clasele V-VIII îi ajută pe administratorii Parcului Natural Cheile Vârghişului la refacerea traseelor turistice sau înlocuirea panourilor informative deteriorate, fac drumeţii şi vizitează peşterile din zonă, învaţî noţiuni de salvare montană şi se familiarizează cu flora şi fauna.
  • Curtea Constituţională a României soluţionează astăzi sesizarea Avocatului Poporului în cazul ordonanţei care prevede, între altele, taxarea bacşişului şi nereturnarea sumelor de bani constituite drept amendă, chiar şi în cazul unei hotărâri judecătoreşti favorabile.
  • Caravana Metropolis-Cinema în aer liber se va afla la Arad în perioada 7-12 iulie. În parcul Mihai Eminescu vor fi proiectate 6 filme de la ora 21:30. Ete vorba despre cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m? şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.
  • Pentru secţiunea oficială a celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, care se va desfăşura în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie la Bucureşti, au fost selecţionate 44 de spectacole. Printre spectacolele selectate se numără 3 producţii maghiare. Teatrul Maghiar de Stat Cluj va aduce la festival spectacolul ?Cântec de lebădă? după A.P.Cehov (regia Ferenc Sinko), Teatrul German de Stat Timişoara şi Teatrul Maghiar de Stat ‘Csiky Gergely’ Timişoara va prezenta în co-producţie un spectacol de improvizaţie ?Moliendo cafe? (regia Silviu Purcărete), iar Teatrul Maghiar de Stat ‘Csiky Gergely’ Timişoara va prezenta ?Opera cerşetorilor? după textul omonim al lui John Gay (regia Kokan Mladenovic).

Bejegyzés navigáció