József Attila Áldalak búval, vigalommal című versét és a Kincses Képeskönyv sorozat nagyváradi kötetének egyik részletét kapták a nyolcadikosok a tegnapi országos képességfelmérő anyanyelvi próbáján. A diákok ma matematikából vizsgáztak.

Hétfőn romány nyelv és irodalom tudásukat mérték fel. Az eredményeket pénteken teszik közzé. A tételek és a hozzájuk tartozó megoldási kulcsok az oktatási minisztérium hivatalos honlapján lesznek elérhetőek.

Az érettségizők esetében  most zajlanak a szóbeli vizsgák. A szaktárca összesített adatai szerint a diákok negyede kitűnő, vagyis jeles minősítést kapott számítógépes ismeretekből. A kisebbségek anyanyelvéből a vizsgázók 84 százaléka, román nyelvből pedig csaknem 70 százaléka kapott jeles minősítést. Idegen nyelvből hétfőtől, azaz június 22-től szóbeliznek a diákok.

Sorin Câmpeanu tanügyminiszter tegnap bejelentette: az írásbeli dolgozatokat idén más megyékben javítják. Több szakember is nehezményezi az új javítási módszer bevezetését röviddel az érettségi kezdete előtt.