• Teatrul ?Osonó? va susţine astăzi, 24 iunie, de la ora 20.30, o reprezentaţie în Zăbala (jud.Covasna), a spectacolului ?Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez?. Potrivit reprezentan?ilor trupei, spectacolul se va juca în cadrul Taberei de artă teatrală organizată de Şcoala Populară de Arte şi Meserii pentru liderii trupelor de teatru amator. Intrarea este liberă.
  • Astăzi are loc ultima probă, cea la matematică, în cadrul Evaluării Naţionale. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16:00, iar în intervalul 16:00-20:00, se vor putea depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.
  • În perioada 22-26 iunie are loc la Mogoşoaia atelierul de traduceri literare din limba română în limba maghiară organizat de ICR în colaborare cu Institutul Balassi din Bucureşti şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti. În decursul celor cinci zile, traducătorii vor lua parte la cursuri practice din domeniul traducerii literare, precum şi la întâlniri cu editori, scriitori şi critici literari.
  • În ţările vecine Ungariei se desfăşoară o activitate antimaghiară a declara ieri Lázár János, ministrul de cabinet al premierului Orbán Viktor, cel care are ca atribuţie supravegherea serviciilor secrete. Lázár a dat ca exemplu Romania unde dupa parerea lui sunt în desfăşurare procese politice împotriva liderilor comunităţii maghiare. În opinia lui, serviciile de informaţii maghiare trebuie să lupte împotriva acestor activităţi.
  • Budapesta: Cu începere de la ora 19:00, ICR marchează Centenarul Gellu Naum printr-o expoziţie realizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române. Cu ocazia vernisajului, va fi prezentat numărul 5 din ?Caietele Avangardei?, revistă editată de Muzeul Naţional al Literaturii Române, număr dedicat lui Gellu Naum. Expoziţia va fi deschisă în perioada 24 iun-10 sept.
  • Comemorare: în anul 1400 s-a născut Johann Gutenberg, inventator german al tiparului cu litere mobile din metal. (Este creditat cu inventarea unui nou tip de presă tipografică ce folosea, pentru prima dată în Europa, litere mobile, cu crearea aliajului folosit pentru acest tip de matri?e ?i cu realizarea unei întregi serii de cerneluri pe bază de uleiuri.)
  • În partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió?, realizat de Benedek Csilla vom difuza un interviu cu Várdai Gabriella, profesor (trainer) de comunicare constienta (Oradea). Tema interviului: comunicarea (constienta) intre copii si parinti, relatia copil-parinte este o sursa de conflict inepuizabila. (Ce rol are comunicarea constienta in aceasta? Cum poate comunica un parinte cu copilul sau din postura de parinte iubitor, incurajator, astfel incit sa evite rolul de supervizor (de munca)? In relatia copil-parinte copilul este partener sau subiect al discutiei?)

Bejegyzés navigáció