• În judeţul Covasna 559 dintre candida?i au obţinut calificativ de utilizator de nivel experimentat, la proba de limba română a bacalaureatului naţional, sesiunea iunie ? iulie 2015.
  • Ma mlut de 30 de tineri din toate zonele Transilvaniei şi-au prezentat abilităţile ieşite din comun în cadrul întâlnirii organizate de către Consiliul pentru Excelenţă din Transilvania şi Colegiul Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc în acest week-end. Participanţii la cea de-a doua ediţie a Zilei Excelenţei au subliniat, că activitatea de cultivare a excelenţei necesită sacrificii nu doar din partea tinerilor ci şi din partea profesorilor, a comunităţii şi a forurilor decizionale, pentru a putea asigura un sprijin personalizat acestor tineri.
  • Autorităţile locale, societăţile comerciale de interes public şi organizaţiile societăţii civile pot angaja pe durată determinată şomeri în vederea prestării de servicii în interes public ? a anunţat Marton Arpad. Deputatul UDMR a atras atenţia, că modificarea legislativă reintroduce această posibilitate după ce aceasta a fost suspendată în 2010 din cauza crizei economice.
  • Societatea austriacă Holzindustrie Schweighofer va contesta în instanţă amenda primită de la Garda de Mediu în judeţul Covasna, deoarece susţine că în martie şi aprilie nu a desfăşurat activităţi de prelucrare a lemnului, ci doar probe tehnologice. Garda de Mediu a constatat în lina mai, că fima austriacă a început prelucrarea lemnului la noua fabrică din Reci, judeţul Covasna fără autorizaţie. În consecinţă au dispus sistarea oricăror lucrări, în afară de cele de construcţie.
  • A depăşit toate aşteptările organizatorilor participarea la Întâlnirea Tinerilor şi Copiilor din Transilvania organizată pentru a zecea oară la Sânzieni, judeţul Covasna. La ediţia din acest an au participat 40 de formaţii de dansuri populare din judeţele Mureş, Harghita, Covasna şi Bacău faţă de cele 38 de formaţii care erau aşteptate. În cele două zile ale manifestării au urcat pe scenă mai mult de 1100 copii şi tineri dansatori.

Bejegyzés navigáció