• Proiectul de lege privind sărbătorirea Tratatului de Pace de la Trianon a fost retras de iniţiatori, a anunţat pe site-ul său Senatul României. Potrivit portalului Transindex.ro, retragerea proiectului de lege a fost votată luni de plenul Senatului. Senatorul Markó Béla, a declarat că UDMR a semnalat mai multor partidelor parlamentare că nu este de acord cu acest proiect.
  • Şeful statului, Klaus Iohannis, a promulgat marţi Legea care reglementează „folosirea şi arborarea drapelurilor unităţilor administraţiilor locale”, a anunţat pe site-ul său Preşedinţia României. Consiliul Naţional Secuiesc, pentru care drapelul secuiesc este un simbol naţional, a precizat că legea promulgată acum a afost adoptată împotriva drapelului secuiesc şi a solicitat într-o scrisoare adresată şefului statului retrimiterea legii în Parlament pentru a fi revizuită.
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi vineri, în sală, la dezbaterea moţiunii de cenzură, iar fiecare va vota după conştiinţă, dar nu împotriva acestui demers antiguvernamental.
  • Curtea Constituţională a României va discuta astăzi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul legii privind incompatibilităţile, respectiv Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice.
  • Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunţa astăzi în dosarul în care Klaus Iohannis a solicitat anularea unui raport de evaluare întocmit de ANI, prin care aceasta constatase încălcarea legislaţiei în domeniul conflictului de interese.
  • Peste 17.000 de lei au fost colectaţi  în cadrul campaniei ?Pedalează pentru un scop bun?, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în municipiul Târgu Secuiesc, cu aproape 10.000 mai mult decât şi-au propus organizatorii, a anunţat conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna.
  • În perioada 10 – 12 iunie, în cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalureat, are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă ? proba B.
  • În partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió?, realizat de Benedek Csilla vom difuza un interviu cu Kilin Ildikó, terapeut specializat in limfedem din Cluj despre functionarea sistemului limfatic, despre limfedemele, lipoedemele, respectiv despre drenajul limfatic manual si alte tratamente pentru o circulatie optima la nivel limfatic.

Bejegyzés navigáció