Ezt Klaus Johannis államfő jelentette ki, miután a képviselőház tegnap elutasította a bűnvádi eljárás indítását Victor Ponta kormányfő ellen. A miniszterelnök mentelmi jogának megvonása, illetve a teljes körű ügyészségi vizsgálat megindítása ellen 231 képviselő szavazott, és 120-an támogatták azt.

Az államfő szerint Victor Ponta a legrosszabb megoldást választotta, amikor a miniszterelnöki tisztségéből fakadó befolyását felhasználva, meggyőzte a parlamentet, hogy akadályozza meg az igazságszolgáltatás munkáját. Johannis úgy véli: Ponta ezzel feláldozta az ország érdekét a saját egyéni érdekéért. Szerinte a miniszterelnöknek vagy le kellett volna mondania, vagy meg kellett volna győznie a képviselőházat, hogy járuljon hozzá a vizsgálat folytatásához.

Mint ismert, Victor Ponta már korábban bejelentette, nem tesz eleget Klaus Johannis államfő felszólításának, nem mond le a miniszterelnöki tisztségről.

Victor Ponta kormányőt a korrupcióellenes ügyészség összeférhetetlenséggel vádolja Dan Şova szenátor miniszterré való kinevezése miatt.