? Fostul deputat Markó Attila a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, după ce a fost arestat preventiv în lipsă la solicitarea DNA, potrivit unor oficiali din cadrul Poliţiei Române. El figurează pe lista cu ?Persoane urmărite? publicată pe pagina de internet a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

? Arhitecţii din Ungaria critică pe pavilionul maghiar cu care ţara vecină participă la Expo Milano 2015. În comunicatul Facultăţii de Clădiri Publice a Universităţii Politehnice din Budapesta construcţia a cărei denumire oficială este Pavilionul Grădina Vieţii, dar seamănă mai mult cu bateria vrăjitorilor păgâni a fost considerată ? o parodie arhitecturală care tinde către kitsch? De această construcţie se delimitează chiar şi arhitecţii care au proiectat, aceştia susuţin că produsul final nu seamănă cu proiectul lor. În schimb secretarul de stat Hoppál Peter spunea că maghiarii sunt consideraţi un popor explorator şi acest lucru sugerează pavilionul.

? Maine va avea loc vernisajul expozitiei de arta plastica cu titlul Unfinished Ideas la Centrul Cultural Maghiar- Balassi Intezet de la Bucuresti. Idei neterminate este o expoziţie dedicată mamelor, iar expozanţii sunt 23 de mame artiste de origine transilvană, care trăiesc astăzi în diferite ţări europene, chiar şi în SUA. Expoziţia se poate vizita până pe data de 19 mai 2015.

? Soţia şi cei doi copii ai lui Mircea Băsescu vor fi audiaţi ca martori la Tribunalul Constanţa în dosarul în care membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecaţi pentru şantajarea fratelui fostului preşedinte, instanţa respingând însă solicitările de audiere a lui Traian Băsescu şi Dorel Onaca.

? In partea a II-a a emisiunii, ?Mozaik?, realizat de Darvas Enikő vom difuza: interviu cu d-na Benyovszky Anna, consulul Ungariei despre activitatea ei consulara si viata privata; interviu cu protagonistii piesei de teatru ?Pisica si bufnita? de Bill Manhoff. Piesa Biroului de Productie Orlai din Budapesta a fost prezentata la Arad.

Bejegyzés navigáció