• Demisia în original a deputatului UDMR, Markó Attila, a ajuns ieri la Camera Deputaţilor, iar documentul va fi prezentat astazi plenului. Markó Attila, aflat la Budapesta de anul trecut şi pentru care DNA a solicitat o nouă încuviinţare de arestare preventivă, a trimis, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor, demisia sa din Parlament în copie.
  • Conducerea Consiliului Judeţean Covasna protestează faţă de introducerea în titulatura Spitalului de Cardiologie din staţiunea Covasna a numelui medicului Nicolae Teculescu, alături de cea a dr. Benedek Géza, şi cere Ministerului Sănătăţii să dispună revenirea la denumirea anterioară a instituţiei. Conducerea CJ a adresat o scrisoare Ministerului Sănătăţii, în care apreciază că schimbarea denumirii spitalului este ‘abuzivă’ şi cere ca instituţia să se numească şi pe mai departe Spitalul de Recuperare Cardiovasculară ‘Dr. Benedek Géza’ din Covasna.
  • Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), ediţia a XX-a, se derulează la Timişoara, între 15-22 aprilie şi 6-13 iunie. Teatrul Maghiar din Cluj va fi prezent cu spectacolul ‘Cel care închide noaptea’ (spectacol de Nona Ciobanu) pe 19 aprilie, ora 19.00.
  • Cea de-a treia ediţie JAZZ IN CHURCH are loc in perioada 16-19 aprilie in Biserica Luterană din Bucureşti, anul acesta festivalul se va desfaşura sub Înaltul Patronaj al Excelenţei Sale Domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România. Anul acesta, JAZZ IN CHURCH depăşeşte graniţele Bucureştiului si ajunge pâna în Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe. Lista artiştilor care vor urca pe scenă în această primăvară este una de excepţie.
  • Inginerul Corneliu Birtok Băneasă face parte din delegaţia României care va fi prezentă la ediţia din acest a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, care se va desfăşura în perioada 15 – 19 aprilie, inventatorul din Deva urmând să se prezinte în faţa juriului cu un echipament care permite alimentarea selectivă cu lichid de parbriz a oricărui tip de autovehicul, denumit Good Fill. România este prezentă la actuala ediţie a Salonului internaţional de invenţii de la Geneva cu 25 de invenţii.
  • În perioada 17-19 aprilie va fi organizată cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional al Pălincii de la Gyula, din Ungaria. Standul României are rezervat 100 de metri pătraţi.
  • In partea a II-a a emisiunii, ?Natura Stúdió?, vom discuta despre agricultura susţinută de comunitate, respectiv despre trecutul, prezentul si viitorul proiectului „Cosul cu Legume”. Inviţatii emisiunii sunt: Sólyom Andrea, presedintele Grupului de Lucru pentru Dezvoltare Durabila din Odorheiu Secuiesc, Nemes Melinda, membru al programului de „Cosul cu Legume”.

Bejegyzés navigáció