Panaszt emeltek a hívek a gyergyószentmiklósi főesperes ellen, a gyulafehérvári érseknél. Portik-Hegyi Kelement azzal vádolják, hogy politizál és a korrupciót pártolja.

A Krónika keddi számában közölt cikk szerint a levélben többek között az áll, hogy az esperes utcai tüntetésre buzdította a híveket az előzetes letartóztatásba helyezett polgármester, Mezei János bátorítása érdekében. Az egyik aláíró, Albin Mihály szerint Kelemen az utóbbi két hétben arról is prédikált, hogy a híveknek hogyan kell imádkozniuk annak érdekében, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) által hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsított ?Mezei János polgármester feljelentőjének a lelke a pokolra kerüljön?.

A Krónika tényként ír arról, hogy amióta Mezeit előzetes letartóztatásba helyezték, minden csütörtökön 20 órakor imaesteket szerveznek „a város megújulásáért és a bajba került elöljárók családjáért”. A lapnak nyilatkozva az esperes ezt nem is tagadta, hanem úgy vélte,  nem róható fel bűnként, hogy a hívekkel imádkozik.

Hogy imádkozunk a bajban lévőkért? Ez a kötelességünk. Ha ezért kell börtönbe menni, boldogan vállalom.

Portik-Hegyi Kelemen főesperes