Vasárnap kerül sor az orvosi rezidens vizsgára

Az orvosi és gyógyszerészeti egyetemek 12.564 végzős diákja iratkozott fel a november 21-ei rezidens vizsgára – tájékoztatott pénteki közleményében az egészségügyi minisztérium. Összesen 6311 betöltetlen állás vár a frissen végzettekre, ebből 3942 az orvosi, 1190 a fogorvosi és 1087 a gyógyszerészeti szakmában, illetve 92 állás a saját egészségügyi rendszerrel rendelkező minisztériumok (védelmi, igazságügyi és belügyi) keretében.

(tovább…) Continue Reading

A megbékélés szükségessége

Temesváron a “Méltóság, Demokrácia, Eltökéltség” mottóval szervezett rendezvénysorozaton emlékeznek meg a 31 évvel ezelőtti forradalomra. Tőkés László református lelkipásztor, az 1989-es forradalom egyik legfontosabb szereplője, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a román–magyar megbékélés szükségességére hívta fel a figyelmet a rendezvény megnyitóján.

(tovább…) Continue Reading

Árvízhelyzet a Bánságban

Épületeket, utcákat, gazdaságokat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz Arad, Temes és Krassó-Szörény megyében tegnap. Aradon a megyei kórház alagsorában lévő orvosi rendelőket, de több lakást, sőt, utcákat is elöntött a víz a tegnap esti felhőszakadást követően. A szél fákat tört le, ezek közül több gépkocsikra esett, a tűzoltók segítségére volt szükség eltávolításukhoz.

(tovább…) Continue Reading