Ma van a holokauszt áldozatainak emléknapja

Románia önállóan, és uniós tagországként is az emberek közötti tolerancia, a diszkriminációmentesség és a béke hirdetője, továbbra is aktívan szerepet vállal a holokauszt emlékezetének megőrzésében és kiegészítésében – hangsúlyozta Ludovic Orban miniszterelnök a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott üzenetében.

(tovább…) Continue Reading

Létrejöhet végre a romániai Zsidó Múzeum

Megszavazta döntő házként  a képviselőház a romániai zsidóság történetét és a holokausztot bemutató múzeum létrehozását szabályozó törvényt, amely az új intézmény székhelyét is meghatározza. A törvény értelmében az új közintézmény célja a romániai zsidó közösségek történetének ismertetése, a holokauszt áldozatainak védelme és az antiszemitizmus visszaszorítása.

(tovább…) Continue Reading

Tiltakozik Varsó

Diplomáciai tiltakozó jegyzéket adott át tegnap délután a lengyel külügyi miniszterhelyettes, Leszek Soczewica az Egyesült Államok varsói nagykövetének azután, hogy James Comey, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda főnöke egyes lengyeleket a nácik cinkosainak nevezett. Az amerikai nagykövet érthetőnek nevezte a lengyel álláspontot.

(tovább…)

Continue Reading