Fix összegű támogatásban részesülnek a Fehér megyei árvízkárosultak

Florin Cîţu miniszterelnök az áradások által leginkább érintett települések polgármestereivel folytatott megbeszélést követően döntött így. A miniszterelnök elmondta, a kormány egy hónappal ezelőtt megteremtette a jogi keretet arra, hogy a kabinet által elfogadott jogszabály hiányában, közvetlenül utalhassanak támogatást az érintetteknek az ilyen helyzetekben.

(tovább…) Continue Reading

Árvízhelyzet a Bánságban

Épületeket, utcákat, gazdaságokat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz Arad, Temes és Krassó-Szörény megyében tegnap. Aradon a megyei kórház alagsorában lévő orvosi rendelőket, de több lakást, sőt, utcákat is elöntött a víz a tegnap esti felhőszakadást követően. A szél fákat tört le, ezek közül több gépkocsikra esett, a tűzoltók segítségére volt szükség eltávolításukhoz.

(tovább…) Continue Reading

Áradunk, de ismét jön a hideg

Országszerte több megyében okoz gondot az árvíz, az hétvégi felmelegedés következtében elolvadó hó és jég miatt több folyó és patak kilépett a medréből, és elárasztotta vagy elárasztással fenyegeti az útjában levő gazdaságokat, termőföldeket. Pénteken Máramaros és Szatmár, illetve több nyugati megyére adott ki az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet árvízriasztást. (tovább…)

Continue Reading

Két személy életét vesztette Bákó és Vrancea megyében, és több száz háztartást öntött el országszerte el a víz.

 

 

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság ma rendkívüli ülést tartott, amelyen a töltéshez, ideiglenes átkelőhelyekhez szükséges anyagok beszerzéséről döntöttek. Ugyanakkor felkérik a megye lakosságát, hogy a problémákat jelezzék a 112-es segélyhívó számon, és forduljanak a polgármesteri hivatalokhoz kárbejelentéssel és segítségkéréssel, továbbá abban az esetben is, ha tudnak segíteni az árvíz sújtotta részeken, hogy hatékonyan megszervezhessék a védelmet. (tovább…)

Continue Reading