A rendfenntartó erők több mint 15 tagja meghalt a vasárnapi dagesztáni terrortámadásban, de volt több civil áldozat is – erről Szergej Melikov, a régió vezetője nyújtott tájékoztatást egy Telegram-videóban, amelyről az MTI számolt be.

Vasárnap este fegyveresek támadtak meg keresztény templomokat, zsinagógát és rendőrposztot a dagesztáni Derbentben és Mahacskalában. Szergej Melikov azt is elmondta, hogy hat fegyveres támadót likvidáltak. Ezzel az operatív harci intézkedések szakasza befejeződött Derbentben és Mahacskalában, a nyomozás az “alvó sejtek” tagjainak felkutatásával folytatódik. Melikov szerint a támadást külföldről készítették elő.Az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek anyagi támogatás ígért, Dagesztánban pedig háromnapos gyászt jelentett be.

A dagesztáni belügyminisztérium szerint 16 embert kórházban ápolnak.A RIA Novosztyi hírügynökség belügyi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Magomed Omarovot, a Kaszpi-tenger partján fekvő Szergokalai járás vezetőjét őrizetbe vették. Omarovnak két fia és unokaöccse is részt vett a vasárnap esti támadásban, mindhárman életüket vesztették.

Youtube/SRR