A román államfő az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel tartott találkozója után nyilatkozott erről újságírói kérdésre válaszolva.

A sajtó képviselői annak kapcsán faggatták Iohannist, hogy az elmúlt napokban több jelentős NATO-tagország is megerősítette, hogy Mark Rutte holland miniszterelnököt támogatja a főtitkári posztra.

A román elnök kijelentette: nem áll szándékában visszalépni, sem más brüsszeli funkcióról tárgyalni, hanem továbbra is a NATO-ra fókuszál, és úgy véli, valósak az esélyei – mondta.

Charles Michel az Európai Unió új stratégiai menetrendjét előkészítő munkamegbeszélésre érkezett Bukarestbe, amelyre Klaus Iohannis államfő Alexander De Croo belga, Andrej Plenkovic horvát és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is meghívta.

A román és a magyar kormánynak közös érdeke a kelet-nyugati irányú közlekedési infrastruktúra fejlesztése – jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök szerdán, miután magyar hivatali kollégájával, Orbán Viktorral egyeztetett a Victoria-palotában.

A X platformon közzétett bejegyzésében Ciolacu azt írta, eredményes megbeszélése volt Orbán Viktorral a második félévben esedékes magyar EU-elnökség prioritásairól.