Rendkívül sajnálatosnak nevezte a tanügyminiszter, hogy ‘ismét veszélybe kerültek egy iskola diákjai’. Ligia Deca arra reagált, hogy tegnap leomlott egy Szeben megyei vidéki általános iskola egyik osztálytermének álmennyezete, és négy gyerek könnyebben megsérült.

A falu (Alamor) Ladamos községhez tartozik. A helyi polgármester szerint a huzat miatt omlott le az osztályterem álmennyezete. A Szeben megyei rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és rongálás miatt. A megyei tanfelügyelőség úgy döntött, hogy az iskola első emeletén lévő osztályokat mától egy másik épületbe költözteti.

Közben a Tanügyminisztérium ellenőrző testülete véglegesítette a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának két halálos áldozatot követelő részleges összeomlásáról készített jelentését. Ligia Deca elmondta, hogy a dokumentumot továbbították a nyomozó hatóságoknak.

A tárcavezető tegnapi nyilatkozatában újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a megyei tanfelügyelőségek átszervezését jövő évre halasztotta Tanügyminisztérium. Deca szerint ezzel a minisztérium időt nyert az oktatási törvények hatásainak elemzésére, amihez segítséget kapnak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettől és a Világbanktól.