Az izraeli hadsereg katonái behatoltak mára virradóan a gázai Sífa Kórház épületegyüttesébe, amely alatt Izrael vádja szerint háborús ellenfelének, a Hamász palesztin iszlamista szervezetnek a parancsnoki központja van – közölte a hadsereg egyik szóvivője.

A hadsereg a tervezett behatolásról nem sokkal előtte tájékoztatta a kórház vezetését. A behatolás előtt a kórház közelében ellenállásba ütköztek, és tűzpárbajban megöltek öt palesztin fegyverest. A behatolás után a katonák fegyvereket találtak és arra utaló infrastruktúrát, hogy ott a terrorista tevékenység irányítása folyt – mondta a szóvivő.

Aszraf Al-Kadra, a Hamász egészségügyi minisztériumának szóvivője szerint „Izrael hazugságot terjeszt a kórházról, úgy tünteti fel propagandájában, mintha a Hamász számára fontos hely lenne”, Al-Kadra és a kórházban lévők életének veszélyeztetésével vádolta meg Izraelt.

Az Al-Dzsazíra pánarab hírcsatorna felvételt tett közzé a kórház igazgatója és egy izraeli tiszt közötti beszélgetésről, és ebben az igazgató arról beszélt, hogy a kórházban tartózkodók félnek. Arra kérte a tisztet, hogy kíméljék meg a betegeket és az épületekbe menekült civileket.