Feloldotta a házi őrizetet, és hatvan napra hatósági felügyeletet rendelt el tegnap a bukaresti táblabíróság a nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és bűnszövetkezet létrehozásával vádolt Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer és testvére, Tristan ügyében.

A táblabíróság elrendelte, hogy a vádlottak a hatósági felügyelet idején csak előzetes bírói engedéllyel hagyhatják el Bukarestet, illetve Ilfov megyét, nem viselhetnek fegyvert, és nem közelíthetik meg ügyük áldozatait vagy azok családtagjait. Ugyanezek az intézkedések érvényesek az ügy másik két vádlottjára – két román állampolgárságú fiatal nőre -, akiket bűnsegédlettel vádolnak. Andrew és Tristan Tate, valamint két feltételezett bűntársuk ellen júniusban emelt vádat a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A vádirat szerint a Tate fivérek az általuk elcsábított fiatal lányokat egy Bukaresthez közeli, Ilfov megyei villában tartották fogva, szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, ebből pedig a testvérpárnak jelentős bevétele származott.