Tűz ütött ki tegnap késő este a bukaresti Nicolae Robănescu kórház udvarán lévő egyik transzformátorban. A kórházban tartózkodó 79 gyermeket és 21 hozzátartozót sikerült épségben kimenekíteni az épületből, és átszállítani őket a Marie Curie kórházba.

A lángok két közelben parkoló személygépkocsira is átterjedtek, senki nem sérült meg – tájékoztatott a Bukarest-Ilfov katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A tűzoltóknak még éjfél előtt sikerült lokalizálniuk, majd eloltaniuk a tüzet, mielőtt a lángok átterjedtek volna a kórház épületére.

Marcel Cioilacu ma bejelentette, hogy visszaköltöztetik a Robănescu gyerek rehabilitációs kórházba a pácienseket, akiket az este vittek át a Marie Curie gyermekkórházba. A kormányfő elmondta, a robbanásban egyetlen kórterem rongálódott meg, amelyet az Egészségügyi minisztériummal közösen kiválasztott céggel javíttatnak meg sürgősen.

Az este felrobbant transzformátor új, még szavatossági időn belül volt, de további részletekre a szakemberek vizsgálata fog fényt deríteni – mondta Marcel Ciolacu.