Nevet változtatott a Twitter mikroblog. A vállalat San Fransicó-i székházára a változás jeleként már vasárnap éjszaka egy óriási X-et vetítettek ki – ez a Twitter új logója. Jelenleg már a közösségi hálózat nyitóoldalán is ezzel találkozhatnak a felhasználók.

A céget tavaly ősszel 44 milliárd dollárért megvásárló vállalkozó Twitter-bejegyzésében azt írta, búcsút mond a Twitter márkanévnek, és fokozatosan „megszabadul” minden madártól. Ezzel a mikroblog eddigi logójára utalt, amely egy madárka volt.

Musk terve szerint az eddigi világoskék színvilágot fekete-fehér színűvé alakítják. Felhasználók kérdésére, hogy a jövőben miként nevezzék a bejegyzéseiket, amelyeket a Twitteren tweet-nek neveztek, Musk úgy reagált, hogy „nyugodtan nevezzék X-nek”. Az eddig Twitter néven működő közösségi hálózat anyavállalatának nevét és cégformáját a tulajdonos már korábban Twitter Inc.-ről X Corp.-re változtatta.

A sajtóbeszámolók megjegyzik, hogy Elon Musk több vállalatának nevében is megjelenik az X, így űrhajózási és űrkutatási cégének, a Space Exploration Technologies Corp.-nek a közhasználatban lévő neve SpaceX. Az üzletember nemrég alapított a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó vállalatot xAI néven. Még 1999-ben létrehozott startupvállalkozása a X.com nevet viselte, ebből nőtt ki a ma PayPal néven ismert online fizetési platform.