A Bukaresti Táblabíróság tegnap befejezte az úgynevezett “Hexi Pharma ügy” tárgyalását. A szóban forgó kereskedelmi társaság vezetőit 2017 márciusában azzal a váddal állították bíróság elé, hogy a szabványoknak nem megfelelő fertőtlenítőszereket adtak el a romániai kórházaknak. A konkrét vádpontok: 340 rendbéli csalás, hamis dokumentum felhasználása és a betegségek legyőzésének aláásása. Az ügyben ezután következik a táblabíróság döntése.

Mint ismeretes, 2019 januárjában a Bukaresti Törvényszék Flori Dinut, a kereskedelmi társaság igazgatóját három év, Mihai Levát, a cég termelési osztályának főnökét három év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, a vállalkozást pedig 2,6 millió lejes pénzbüntetésre és hozzávetőleg 125 millió lej kártérítésre kötelezte.

A vádlottak ügyvédei a tegnapi tárgyaláson elévülésre hivatkozva a per lezárását kérték. A tárgyalóteremben jelenlévő ügyész nem mondott ellent az ügyvédeknek – közölte a közszolgálati rádió. Az ügyben a bírák 2023. január 5-én hirdetnek jogerős ítéletet.