Az Egyesült Államok további fejlett légvédelmi rendszereket szállít Ukrajnának – mondta az amerikai elnök, amikor telefonon beszélt az ukrán államfővel a hétfői orosz rakétatámadásokat követően.

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden biztosította Volodimir Zelenszkijt a további támogatásról az önvédelemhez. Az amerikai elnök közölte: az újabb orosz támadások tovább erősítik az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy mindvégig kiálljon Ukrajna polgárai mellett.

Az oroszok tegnap reggel több tucat rakétát lőttek ki ukrán városokra, köztük Kijevre és a nyugati Lvovra. Az orosz támadás előzménye, hogy Oroszország Ukrajnát tette felelőssé az Oroszországot a Krím-félszigettel összekötő Kercsi-hídon történt robbanásért.

A Fehér Ház bejelentette, hogy Joe Biden amerikai elnök és a G7 vezetői virtuális találkozót tartanak kedden, hogy megvitassák elkötelezettségüket Ukrajna támogatása terén és Vlagyimir Putyin orosz elnök felelősségre vonása tárgyában, beleértve a közelmúltbeli ukrajnai rakétatámadásokat is.