Tüzérségi támadás ért egy járműoszlopot ma reggel a dél-ukrajnai Zaporizzsja város külterületén, több mint húszan meghaltak, 28-34-en megsebesültek. Az ukrán és az orosz fél egymást vádolja a támadás elkövetésével.

Olekszandr Sztaruh, a Zaporizzsjai terület ukrán kormányzója azt mondta, hogy a rakétacsapásban egy civil járművekből álló konvojt ért a város autópiacánál.

Vlagyimir Rogov, a Mi Együtt Oroszországgal mozgalom elnöke viszont a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy ukrán tüzérségi csapás ért egy 10 járműből álló konvojt, amely civileket szállított, akik a Zaporizzsjai terület „felszabadított részébe” akartak távozni. Az orosz illetékes szerint újabb ukrán provokáció történt.

A helyi orosz kormányzat a támadást a civilek elleni terrorcselekménynek minősítette. „Ez a konvoj Zaporizzsjából vonult ki, az emberek Enerhodarba és a Dnyeper bal partján fekvő más településekre akartak eljutni. A (területen) értetlenség és döbbenet honol. Ez a bosszú az emberek elvándorlásáért?” – olvasható a nyilatkozatban.