Vádat emeltek a bánsági Herkulesfürdő fürdővállalatát privatizáló és a vállalat tönkretételéből törvénytelenül hasznot húzó bűnszövetkezet 35 tagja ellen – közölte
a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT). Az ügyben többek között a fürdővállalat vezetői, részvényesei, egy volt parlamenti képviselő, egy ügyvéd és egy bírósági végrehajtó is a vádlottak padjára került, akiket bűnszövetkezet létrehozásával, súlyos következményekkel járó sikkasztással és hivatali visszaéléssel vádolnak.

A DIICOT szerint az akkor még ötven ingatlannal, köztük a fürdőtelepülés legnagyobb szállodáival, vendéglőivel és strandjaival, valamint a termálvíz kitermelésére vonatkozó engedéllyel rendelkező fürdővállalat többségi részvénycsomagját olyan cég szerezte meg, amely a vádlottak egyikének ellenőrzése alatt állt.

A DIICOT szerint a fürdővállalat 22 ingatlanát játszották át a bűnszövetkezet tagjainak tulajdonába, több mint 123 millió lej értékű kárt okozva különböző állami intézményeknek. Az ügyet a temesvári táblabíróság fogja tárgyalni.