Felmentette a vádak alól a fővárosi táblabíróság Valeriu Zgonea volt képviselőházi elnököt, akit befolyással való üzérkedés miatt állított bíróság elé a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

Első fokon a fővárosi törvényszék három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Zgoneát 2020 februárjában, a táblabíróság azonban helyt adott az óvásának és jogerős ítéletében felmentette a vád alól. Az elsőfokú ítélet 62.143 lej elkobozásáról is rendelkezett, a táblabíróság azonban ezt is hatályon kívül helyezte. A hároméves szabadságvesztésről szóló ítélet kimondása után Valeriu Zgonea panaszt nyújtott be az alkotmánybírósághoz a Büntetőeljárási törvénykönyv azon előírása kapcsán, amely a lehallgatásoknak a büntetőperekben való felhasználásáról rendelkezett. A taláros testület helyt adott a keresetének és megtiltotta, hogy korrupciós ügyekben felhasználják a nemzetbiztonsági okokból elrendelt SRI-lehallgatások anyagát.

A DNA vádirata szerint 2012 júliusa és 2013 áprilisa között Valeriu Zgonea elfogadta Dumitru Dobrică megyei tanácsos arra vonatkozó ajánlatát, hogy anyagi haszonért cserébe befolyása révén magas tisztségbe juttassa Dobrică egyik hozzátartozóját.