A Szociáldemokrata Párt (PSD) által javasolt Sebastian Cucu kerül Kovászna megye megüresedett alprefektusi székébe, miután az USR-PLUS tavaly szeptemberben kilépett a kormánykoalícióból. A Bihar megyei alprefektusi székbe a volt szociáldemokrata párti EP-képviselőt, Emilian Pavelt nevezték ki tegnap. Brassó új alprefektusa ezentúl Lucian Pătrașcu lesz. Korábban ezt a funkciót az USR által javasolt Codruț Bucur töltötte be. Brassó másik alprefektusa Ambrus Izabella Ágnes, akit tavaly az RMDSZ javasolt erre a tisztségre.

Sebastian Cucu jogász, 2002 óta dolgozik a Kovászna megyei kormányképviseleten. 2014 tavaszán alprefektusnak, majd ugyanazon év decemberében prefektusnak nevezték ki. Utóbbi tisztséget 2019-ig töltötte be. Sebastian Cucu az RMDSZ-es Ráduly István prefektussal és a liberális párti Cosmin Boricean alprefektussal alkot majd egy csapatot.

A volt európai parlamenti képviselő, nagyváradi városi tanácsos Emilian Pavel a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által támogatott Daniel Palaghianu helyébe lép Bihar megyében. A megye másik alprefektusa az RMDSZ-es Botházy Nándor.

Az újonnan kinevezett prefektusok és alprefektusok ma teszik le az esküt videokonferencia keretében.