Még nem jutottak közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően a kormánykoalícióban – nyilatkozta egy televíziós interjúban Marcel Ciolacu. A Szociáldemokrata Párt elnök elmondta: pártja nem ért egyet azzal a Nemzeti Liberális Párt által javasolt jogszabálytervezettel, amely kötelezi az orvosokat az oltás felvételére. Ciolacu szerint nem a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése kell hogy jelentse az egyetlen eszközt, és nem hiszi, hogy feltétlenül nyomást kellene gyakorolni a lakosságra azért, hogy beoltassa magát.

Mint mondta: Alexandru Rafila professzor javasolt egy tudományos alapokon nyugvó jogszabályt a vírus terjedésének visszaszorítására, és mihelyt az esetszámok fokozott növekedésnek indulnak, meg kell tudnunk állítani az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás súlyosbodását.

A Szociáldemokrata Párt elnök ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az energia- és gázszámlák kompenzálásának más módját kellene megtalálni a kormánykoalícióban, ugyanis a jelenlegi törvény nem hatékony és nem kivitelezhető.