Folytatódik ma a parlament költségvetési-pénzügyi bizottságaiban a 2022-es államháztartási törvény tervezetének vitája.

Tegnap a tervezet összesen 57 cikkelyéből 46-ot vitattak meg, ugyanakkor a 3. mellékletnél jóváhagyták 32 hitelutalványozó költségvetését. A szakbizottságok kedvezően véleményezték többek között az energiaügyi, a mezőgazdasági, a fejlesztési, a munkaügyi, a környezetvédelmi, az egészségügyi, a védelmi, a belügy- és a kulturális minisztérium, továbbá a Román Hírszerző Szolgálat, a Külföldi Hírszerző Szolgálat, a kormányőrség és a Különleges Távközlési Szolgálat 2022-es büdzséjét.

Megvitatásra vár még többek között az oktatási, a kutatási, a külügy-, a szállításügyi, a családügyi, a beruházási, a gazdasági, valamint a vállalkozásokért felelős minisztérium költségvetése. A szakbizottságoknak véleményezniük kell továbbá a közszolgálati televízió és rádió, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács, az Állandó Választási Hatóság, az Igazságügyi Felügyelet és az Országos Diszkriminációellenes Tanács jövő évi büdzséjét is.

A költségvetési-pénzügyi bizottságoknak ma estig véglegesíteniük kell véleményezésüket a 2022-es államháztartási törvény, illetve a társadalombiztosítások költségvetésének tervezetéről. Ezekről a tervek szerint csütörtökön szavaz a parlament plénuma.