Jóváhagyta az iskolák jelenléttel történő működését 6 ezrelékes fertőzöttségi arány fölött is az országos vészhelyzeti bizottság. Az oktatási és az egészségügyi minisztériumnak kell pontosítania, hogy az óvodákban/iskolákban milyen körülmények mellett kell dönteni az online oktatásra való áttérésről.

A határozat lehetővé teszi továbbá, hogy a 6 ezrelékes fertőzöttségi rátát meghaladó településeken folytassák tevékenységüket az éttermek, bárok, klubok, diszkók, mozik, előadó- és/vagy koncerttermek, kulturális intézmények, legyenek magánrendezvények, felnőtteknek szóló képzések és workshopok, konferenciák, nyitva maradjanak a sport- és/vagy fitnesztermek, fedett uszodák, játéktermek, illetve a játszóházak esetében folytatódhasson a tevékenység a befogadóképesség legfeljebb felének a kihasználásával, kizárólag beoltott vagy a koronavíruson átesett személyek számára. Bevezetik továbbá a védőmaszk kötelező használatát minden nyílt vagy zárt nyilvános helyén, amennyiben a fertőzöttségi arány 6 ezrelék fölötti. A határozat kimondja, hogy a beoltott vagy a COVID-19-en átesett személyek mentesülnek az éjszakai kijárási tilalom alól, ami a 6 és 7,5 ezrelék közötti fertőzöttségi rátájú településeken hétvégeken, illetve a 7,5 ezrelékes fertőzöttségi rátát meghaladó településeken minden nap érvényben van este 20 és reggel 5 óra között.

A járványügyi kockázatot jelentő országok és régiók listáját is aktualizálta az országos vészhelyzeti bizottság. Ennek értelmében Románia, Moldovai Köztársaság, Örményország, Bulgária, Fehéroroszország és Grönland piros besorolást kapott.