• Composesoratul din localitatea Crăciunel (jud. Harghita) a fost ales ca unic reprezentant pentru Europa în raportul „Territories of Life: 2021 Report”  condus deICCA Consortium, în care sunt incluse comunități din 17 regiuni ale lumii care, conștient sau nu, păstrează și protejează valorile naturale și patrimoniul cultural asociat prin practicarea tradițiilor lor – forme naturale de agricultură, reguli locale vechi de secole sau chiar milenare, în scopul conservării valorilor naturale locale. Studiul va fi publicat pe 20 mai 2021 – a anunţat ieri  ICCA Consortium (Consorțiu Internațional pentru Arii Protejate și Teritorii Gestionate de Populații Indigene și Comunități Locale) ***
  • Reportaj despre vernisare expoziţiei de fotografie de presă la Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti.
  • Reportaj despre aniversarea 125 de ani a inaugurării primului metrou din Europa continentală (tot la Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti.)
  •  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul lui Tőkés László şi a obligat, ieri, Curtea de Apel Bucureşti să rejudece legalitatea retragerii decoraţiei acordate lui Tőkés.
  • Consiliul Concurenţei din Ungaria a aplicat administratorilor magazinului online eMAG o amendă în cuantum mai mult de de 560 de mii de euro şi îi obligă la plata unor despăgubiri şi compensaţii de aproximativ 11,1 milioane euro. eMAG a acceptat decizia. Practicile de gestionare ale sute de campanii de reducere ale magazinului au fost analizate retroactiv, până în iulie 2014, şi s-a constatat că unele practici au fost, în mod constant, injuste faţă de consumatori.
  • Luni va începe programul Pedibus – o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care se doreşte motivarea elevilor din oraş să meargă la școală pe jos. Copiii care își doresc să participe la acest program vor fi așteptați în fiecare dimineață de către voluntari, în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos până la școală.

Bejegyzés navigáció