• Conform analizei publicate joi de portalul de statistică Erdelystat.ro, şcolile maghiare din Transilvania sunt mai puţin aglomerate şi mai bine dotate decât media României. Portalul a sintetizat datele sondajului privind infrastructura şcolară desfăşurat de Institutului Naţional de Statistică (INS) în anul şcolar 2018-2019 , comparate cu datele unui sondaj propriu din 2019, efectuat în şcolile de limbă maghiară.
  • Din cauza incertitudinilor create de pandemie, la fel ca în 2020, nici anul acesta nu se va organiza festivalul Sziget de la Budapesta. Organizatorii au anunţat că unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, care este cel mai important eveniment turistic al Ungariei, planifică pentru anul 2022 o mare revenire.
  • Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe intenţionează să achiziţioneze fosta Fabrică de Țigarete din oraș, pe care o vor transforma într-un centru inovativ, interactiv, educațional pentru copiii și tinerii din toată regiunea.
  • Campania Ministerului Muncii și Protecției Sociale de integrare pe piața muncii a persoanelor beneficiare de Venit Minim Garantat, coordonată la nivel județean de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), a arătat, în județul Covasna, că o treime dintre persoanele care primeau ajutor social și care au fost intervievate în cadrul demersului au primit loc de muncă.
  • Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Harghita speră la creşterea gradului de imunitate a populaţiei o dată cu începerea administrării vaccinului de către medicii de familie. Conform datelor centraliyate judeţul Harghita nu este în partea superioară a clasamentului naţional privind administrarea vaccinului.
  •  Din cei 5 milioane de pensionari din România numai 40.000 vor primi bilete de tratament în unul din staţiunile de specialitate – a declarat Nicu Rădulescu, preşedintele Patronatului din staţiunile balneo-climaterice.

Bejegyzés navigáció