Egy miniszter visszahívása a kormányfő kizárólagos alkotmányos joga, amelyet nem kommentálunk – jelentette ki Lászó Attila az RMDSZ szenátora a Marosvásáhelyi Rádiónak.

Teljesen elfogadhatatlan Florin Cîţu miniszterelnök viselkedése, aki az USR-PLUS és a koalíció megkérdezése nélkül küldte el Klaus Iohannis államfőhöz Vlad Voiculescu menesztési kérelmét – jelentette ki Dacian Cioloş, a PLUS elnöke.

Vlad Voiculescu menesztése túl későn érkezett sok embernek, aki elvesztette egészségét vagy meghalt – jelentette ki Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök. A közösségi oldalon megjelent bejegyzésében az ellenzéki vezető azt állítja, itt az ideje, hogy a jelenlegi hatalom szakmailag hozzáértő embert ültessen az egészségügyi miniszteri székbe, aki tudja mit kell tenni a jelenlegi egészségügyi válságban.

Ionuţ Moşteanu az USR-PLUS képviselőházi frakcióvezetője szerint válság alakult ki a koalícióban Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter menesztését követően, de a szövetség ma tárgyalja meg hogyan tovább. Ionuţ Moşteanu azt mondta, meglepte a menesztés, hiszen a járvány közepette elsődleges kellene legyen, hogy ne haljanak meg emberek, azaz ne helyezzünk nyomást a kórházakra, illetve a gazdaság fellendítése. Hozzátette, a szövetség országos vezető testületei döntenek arról, hogy folytatják-e a kormányzati együttműködést és milyen formában.